Ilta & yö heittokalastus

Ilta ja yö kalastus- paketti, saatavilla rajoitetusti Kuopiossa/Unnukalla 14-28.6.2019

Aika: n. viikkoa ennen ja  jälkeen Juhannuksen.

Tule kokeilemaan mitä tarkoittaa myöhäinen kellonaika, matalat ja kivikkoiset luodot sekä Itäisen Suomen kuningaslaji, Kuha. Se käyttäytyy yleensä hämärän laskiessa hyvin erilaisella tavalla kuin päivällä, onhan se ”hämärä aktviivinen kala”, joka ei ihan edes oikeastaan pidä paikkaansa.. Ilta ja yökalastuksessa mahdollisuus hieman kookkaampiinin yksilöihin kasvaa, kun ne nousevat luotojen ylle, melko matalaankin veteen saalistamaan pikkukalaa. 

Tärpit tulevat yleensä jopa suoraan veneen alta matalasta, ja myös käytettävä siima ja perukkeet ovat yleensä paksumpia. Kalastajan tulee olla jatkuvasti hereillä ja ikäänkuin odottaa tärppiä, koska aina siima ei näy selkeästi kalastaessamme hämärässä. Yleensä tuloksena voi olla paremman kokoisia kuhia, kuin esimerkiksi päivällä. Tässä lajissa vain harvat pärjäävät, koska otollisten paikkojen löytäminen voi olla hieman haastavampaa.

  • Kalastusmuoto on puhdas heittokalastus, luonnollisesti jigillä.
  • Pyrimme löytämään tässä paketissa hieman kookkaampaa kalaa kuin normaaleilla kalastusreissulla, joten määrän kalastaminen jää kokonaan pois.
  • Pyrkimyksenä on hahmottaa oikeat tekniikat kalojen tavoittamiseen matalasta, silloin kun muut ovat tulleet jo järveltä pois.
  • Kalastuspaikkana on usein 1-3 metrin vesi, jämerät 7-8 jalkaiset jigivavat, sekä maksimissaan 4 kalastajaa kerralla.
  • Jigeinä yleensä haukiluokan jigit, 15-25 senttiset shädit toimivat hyvin.

Yleensä päivän kulku menee seuraavalla tavalla. Alkuillasta aloitamme kartoituksen, ja luotaimeen on merkattu jo valmiiksi paikkoja joista etsimme aluksi kaloja hieman syvemmästä. Kalat ikäänkuin kiipeävät rinteitä pitkin ylös illan ja hämärän saapuessa, jopa metrin veteen ja pinnan läheisyyteen. Voimme siis löytää matalan alueen kalat ennen kalastuksen aloittamista syvemmästä, usko tai älä. Itse kalastus on sitä tuottoisampaa, mitä enemmän löydämme otollisia syvän reunoja, joiden läheisyydessä on laajempaa matalikkoa ja jotain pohjan rakennetta läheltä, kuten harvoja kivikkoja savipohjineen.

Joskus tuottoisia ankkuripaikkoja löytyy kymmeniä, joskus vain ne muutama, joista tavoitamme illalla/yöllä aktiivisia kaloja. Päivän anti on hieman erilainen. Opimme suhtautumaan muutoksiin kalojen käyttäytymisessä ja niiden ratkaisemiseen, joita kalamies- tai nainen väistämättä kohtaa vesillä.

Kyse on rajoitetusti saatavalla olevista kalastuspäivistä, joten muista varata ennakkoon tämä massasta poikkeava tuote, koska Juhannuksena vavat on muutenkin kireällä yleensä päivällä.

Kuopio, Kallavesi P.-Maaninkajärvi

Unnukka, Leppävirta

Varaa nyt

Retken hinta sisältää:
Pelastus- tai paukkuliivit
Kaluston vuokran
Matkalla käytetyn polttoaineen
Lainmukaiset vakuutukset
Saalis käsiteltynä mukaan
Hauskanpito & vauhdikas fiilis!
Toteutusaika:
”Juhannus” (n. 14.6. -28.6.)

Hinta:

650€  / max. 4 kalastajaa / 6-7 tuntia

sis. alv 10%

Lähtö järvelle klo: 17-19.

Suuremmille ryhmille erillinen tarjous! Asiakkaalle jää kalastonhoitomaksun hankkiminen tai ne lisätään hintoihin asiakasmäärän mukaan. Henkilömäärä tässä tuotteessa= 4 hlö.

Pidämme tietosi turvassa! | Rekisteriseloste | Tietosuojaseloste
Varausehdot
Hyväksy
Käyttämällä tätä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön analytiikkaa ja sisällön mukauttamista varten. Lisätietoja