Kysymykset ja vastaukset

1. Missä kalastusopastus onnistuu?

Kalastusopastus onnistuu koko Pohjois-Savon alueella kuten Tervossa, Tahkolla, Konnevedellä, Varkaudessa, Leppävirralla.. Yritys Lohimaa Fishing Services sijaitsee fyysisesti Tervon Lohimaassa, mutta myös muihin järviin palvelu on tilattavissa aina 15-henkilölle asti.

Suosittuja järviä ovat monesti olleet: Kallavesi, Syväri, Juurusvesi, Kaavinjärvi, Melavesi, Suur-Pieksä, Unnukka, Vuotjärvi, Pielavesi, Virmasvesi, Iisvesi, Koskivesi (Tervo), Nilakka, Hankavesi, Kynsivesi, Sonkari, vain muutama mainitakseni!

2. Mitä tarvitsee reissuun mukaan?

Reissuun kannattaa varata vallitsevan kelin mukaista vaatetusta. Joskus vesisade ja tuuli voivat yllättää vesillä ja silloin on mukava, ettet kastu aivan märäksi. Lohimaasta voi myös vuokrata vedenpitäviä kalastusasuja sekä kenkiä.  Muista mainita tarve reissua tilattaessa myös muualle! Myös kalastonhoitomaksu tulisi olla maksettuna. Mikäli tarvitset tässä apua, mainitse asiasta ajoissa.

3. Voiko kaloja ottaa järveltä mukaan?

Kyllä voi! Otamme halutessanne lainsallimien alamittojen puitteissa ruokakalat mukaan. Kala on tosi terveellistä ja hyvää ravintoa. Muistathan sen, että välimittojen osalta on olemassa suosituksia Kuhalle, Ahvenelle sekä Hauelle. Opas käsittelee kalat reissun lopuksi fileiksi mukaan halutessanne.

4. Saako reissun aikana nauttia alkoholia?

Saa, kohtuuden rajoissa. Muista, että kalastuskokemuksesta tulee ikimuistoinen, jos jätämme pullot rantaan!

5. Miten ja mitä lähdemme kalastamaan?

Suosituin kalastusmuoto vesillä on jigikalastus, mutta kokemattomalle ryhmälle suosittelemme myös perinteistä hauen heittokalastusta rantojen läheisyydessä. Valitsemme yhdessä kuitenkin ennen reissuun lähtöä parhaimman mahdollisen kalastustyylin vallitsevalle vuodenajalle sekä ryhmän aiempi kalastuskokemus huomioiden. Mutta älä huoli, kalastusopas pitää huolen siitä, että päivä kulkee ja kalaa tulisi samalla lajista uutta oppien!

6. Millainen kalusto teillä on?

✓ Pääoppaan (Teemu Hiltunen) veneenä toimii 6,05m Bella 600R, joka on varusteltu viimeisen päälle heittokalastusta varten. Apuoppailla on jokaisella vuokraveneeksi katsastetut n. 6-metriset veneet max. 5 asiakkaalle hyvilllä kaikuluotaimilla ja keulamoottorilla. Heillä on myös pätevyydet liikennöidä niitä unohtamatta vankkaa osaamista kalastusopastuksesta.

7. Paljonko kalastus maksaa?

Tuotteet hintoineen sijaitsevat valikossa ”Kalastusmatkat”. Saatte myös yritykseltä nopeasti tarjouspyynnöllä hinnan, kun ilmoitatte osallistujamäärän, ajankohdan, keston,sijainnin sekä yhteystietonne. Tarjouspyyntö on helppo lähettää vaikkapa sähköpostiin: teemu.hiltunen@lohimaa.fi ja saatte nopeasti vastauksen.

8. Onko vesillä turvallista?

Kyllä on. Ammattitaitoinen opas pitää huolen osaltaan turvallisuudesta sekä myös veneet ovat asianmukaisesti vuokravenekatsastettu ja sisältävät vaaditut turvallisuusvälineet. Veneet myös huolletaan sekä ovat aina tankattuina juuri teitä varten. Veneissä on myös asianmukaiset paukku- tai pelastusliivit jokaiselle veneessäolijalle kokoon katsomatta.

 

Hyväksy
Käyttämällä tätä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön analytiikkaa ja sisällön mukauttamista varten. Lisätietoja