Oppaan esittely

Oppaan esittely

Hei!

Olen kalastusopas Teemu Hiltunen. Opastan sinua yli 20 vuoden kalastuskokemuksella koko Savon alueella. Harrastukseni alkoi jo pienenä poikana  ja on sittemmin laajentunut monialaiseksi osaamiseksi niin jigikalastuksessa kuin vetouistelussakin unohtamatta perhokalastusta. Kalastus on minulle paitsi elämäntapa myös suuri intohimo! Saat laadukkaan ja asiantuntevan palvelun valitessasi juuri minut opastamaan kalastusretkeäsi ja voit olla varma, että myös käytettävät kalastusvälineet, vene sekä muut varusteet ovat huipputasoa!

 

Ydinosaamiseeni järvellä kuuluu mm. hauen heittokalastus (spinner baitit, hauki jigit unohtamatta perhoa).  Ahvenen ja kuhan osalta tehokkainta on jigikalastus ja hauelle se on myös todella tehokas pyyntimuoto pitkin kautta, etenkin keväällä sekä loppusyksystä.  Ruokakalat pyritään hankkimaan kestävän ja valikoivan kalastuksen periaatteita noudattaen seuraavasti:

  • Kuha: 42-65cm
  • Hauki: n. 50-90cm
  • Ahven: alle 40cm

Välimittojen noudattamisessa ruokakalojen osalta pidämme huolen siitä, ettei kalakantaan kohdistu pyyntipainetta poistamalla niitä suurimpia ja kaikista hienoimpia yksilöitä vesistä. Ne ovat kaikista tärkeimpiä ja arvokkaimpia saaliita kalastusmatkailuakin ajatellen, kuten yhtälailla tehokkaita lisääntyjiä, ja pitävät esimerkiksi särkikalakannat kurissa ehkäisten omalta osaltaan rehevöitymistä.

Alamitat ovat lain velvoittamia mutta ylämittoja lain mukaan ei ole olemassa. Haluan kuitenkin tarjota ikimuistoisia elämyksiä jokaisella reissullani ja yrittää tarjota myös mahdollisuuden niihin suuriinkin yksilöihin, ennätyksiä mahdollisesti rikkoen. Omalta osaltani haluan edesauttaa ja parantaa suurten petokalojen selviytymistä Savon vesistöissä! Ne ovat minun ja asiakkaideni tärkeimpiä yhteistyökumppaneita, yhtään pienempiäkään kaloja väheksymättä.

Kalastusoppaan koulutukseni:

Valmistuin kala-alan osaajaksi, eli iktyonomiksi vuonna 2015 (Kala- ja ympäristötalouden AMK-tutkinto). Jatkan opintojani sivutoimisesti akvaattisten tieteiden maisteriohjelmassa Jyväskylän yliopistossa. Ammattiosaamisesta, kalastusvälineiden myymisestä ja opastoiminnasta aina kalankäsittelyyn ja markkinointiin, minulle on kertynyt kokemusta lukuisten vuosien ajalta eri kala-alan yrityksissä. Nykyisin työllistän itse itseni ja olen 100% asenteella yrittäjä!

Olen suorittanut kaikki kalastusoppaan työssä vaadittavat pätevyydet Turussa, Paraisilla. Pienetkin turvallisuusasiat ovat myös huomioitu lain edellyttämillä tavoilla. Vuokraveneenkuljettajantutkinnon ansiosta olen pätevä liikennöimään venettä ja veneestäni löytyy luonnollisesti pelastautumisvälineet jokaiselle asiakkaalle. Opasveneeni on myös katsastettu vuokraveneeksi ja siitä löytyy kaikki pelastautumis- sekä turvallisuusvarusteet. Lisäksi olen suorittanut vaadittavat ensiapukurssit (EA1 ja EA2) ja hygieniapassin. Myös kalastuksenvalvojan tutkinto löytyy sekä olen toiminut niissä tehtävissä kentällä.

Tervetuloa silmäähivelevän upeisiin Tervon järvi- ja koskimaisemiin! Muista, minut voi tilata myös omaan vesistöön kartoittamaan kalapaikkoja, luotaamaan järveä tai vaikkapa kouluttamaan vene-elektroniikan käytössä. Luotankin Lowrancen luotaimiin ja ne ovat hyvin tärkeä yhteistyökumppanini vesillä ollessani! Lukuisat kerrat olemme myös löytäneet asiakkaiden tutuista kotijärvistä sellaisia kalapaikkoja, joissa asiakkaat eivät ole aikaisemmin edes käyneet tai jopa tienneet, että niistä voi saada hyvin kalaa!

 

 

 

 

 

Hyväksy
Käyttämällä tätä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön analytiikkaa ja sisällön mukauttamista varten. Lisätietoja