Oppaan esittely

Oppaan esittely

Hei!

Olen Lohimaan järvi- ja koskiopas Teemu Hiltunen. Opastan sinua yli 20 vuoden kalastuskokemuksella. Harrastukseni alkoi jo pienenä poikana  ja on sittemmin laajentunut monialaiseksi osaamiseksi niin jigikalastuksessa kuin vetouistelussakin unohtamatta perhokalastusta. Kalastus on minulle paitsi elämäntapa myös suuri intohimo! Saat laadukkaan ja asiantuntevan palvelun valitessasi minut opastamaan kalastusretkeäsi ja voit olla varma, että myös käytettävät kalastusvälineet, vene sekä muut varusteet ovat huipputasoa!

 

Ydinosaamiseeni järvellä kuuluu mm. hauen heittokalastus (jerkki, perho, hauki jigit).  Ahvenen ja kuhan osalta tehokkainta on jigikalastus ja hauelle se on myös todella tehokas pyyntimuoto pitkin kautta.  Ruokakalat hankitaan kestävän ja vastuullisen kalastuksen periaatteita noudattaen seuraavasti:

  • Kuha: 42-65cm
  • Hauki: n. 50-80cm
  • Ahven: alle 40cm

Välimittojen noudattamisessa ruokakalojen osalta, pidämme huolen siitä, ettei kalakantaan kohdistu painetta poistamalla niitä suurimpia ja kaikista hienoimpia yksilöitä vesistä. Ne ovat ennenkaikkea kaikista tärkeimpiä ja arvokkaimpia saaliita kalastusmatkailuakin ajatellen, kuten yhtälailla tehokkaita lisääntyjiä ja pitävät esimerkiksi särkikalakannat kurissa.

Alamitat ovat lain velvoittamia mutta ylämittoja lain mukaan ei ole olemassa. Haluan kuitenkin tarjota ikimuistoisia elämyksiä jokaisella reissullani, ja yrittää tarjota myös mahdollisuuden niihin suuriinkin yksilöihin. Omalta osaltani haluan edesauttaa ja parantaa niiden selviytymistä Savon vesistöissä! Ne ovat minun ja asiakkaideni tärkeimpiä yhteistyökumppaneita, yhtään pienempiäkään kaloja väheksymättä.

Kalastusoppaan koulutukseni:

Valmistuin kala-alan osaajaksi, eli iktyonomiksi vuonna 2015 (Kala- ja ympäristötalouden AMK-tutkinto). Jatkan opintojani sivutoimisesti akvaattisten tieteiden maisteriohjelmassa Jyväskylän yliopistossa. Ammattiosaamisesta, kalastusvälineiden myymisestä ja opastoiminnasta aina kalankäsittelyyn, minulle on kertynyt kokemusta lukuisten vuosien ajalta eri kala-alan yrityksissä. Nykyisin työllistän itse itseni ja olen 100% asenteella yrittäjä!

Olen suorittanut kaikki tässä ammatissa tarvittavat pätevyydet toimia kalastusoppaana. Pienetkin turvallisuusasiat ovat myös huomioitu lain edellyttämillä tavoilla. Vuokraveneenkuljettajantutkinnon ansiosta olen pätevä liikennöimään venettä ja veneestäni löytyy luonnollisesti pelastautumisvälineet jokaiselle asiakkaalle. Opasveneeni on katsastettu vuokraveneeksi. Lisäksi olen suorittanut vaadittavat ensiapukurssit (EA1 ja EA2) ja hygieniapassin. Myös kalastuksenvalvojan tutkinnon olen suorittanut Turussa opiskellessani sekä myös toiminutkin kalastuksenvalvojana.

Tervetuloa silmäähivelevän upeisiin Tervon järvi- ja koskimaisemiin! Muista, minut voi tilata myös omaan vesistöön kartoittamaan kalapaikkoja, luotaamaan järveä tai vaikkapa kouluttamaan vene-elektroniikan käytössä. Luotankin Lowrancen luotaimiin ja ne ovat hyvin tärkeä yhteistyökumppanini vesillä ollessani!

Tutustu kalastusmatkoihin

Ota yhteyttä

Teemu Hiltunen
teemu.hiltunen@lohimaa.fi
040 7746 308
LinkedIn
Facebook

 

Hyväksy
Käyttämällä tätä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön analytiikkaa ja sisällön mukauttamista varten. Lisätietoja