Oppaan esittely

Lohimaa Fishing Services, kalastusta kaikille!

Olen kalastusopas Teemu Hiltunen ja opastan sinua n. 25- vuoden heittokalastuskokemuksella koko Savon alueella, ja sen ulkopuolella!

Harrastukseni alkoi jo pienenä poikana  ja on sittemmin laajentunut monialaiseksi osaamiseksi niin jigikalastuksessa kuin vetouistelussakin unohtamatta perhokalastusta. Kalastus on minulle paitsi elämäntapa myös suuri intohimo! Saat laadukkaan ja asiantuntevan palvelun valitessasi juuri minut opastamaan kalastusretkeäsi ja voit olla varma, että myös käytettävät kalastusvälineet, vene sekä muut varusteet ovat huipputasoa.

Järjestän erilaisia kalastusmatkoja nimenomaan heittokalastuksen ympärillä. Opasreissuja alle on kertynyt yhteensä noin 400 ja niiden määrä lisääntyy kovaa vauhtia! Kartoitan asiakkaideni kanssa oman mökkijärven saloja, koulutan elektroniikan käytössä ja opastan monipuolisesti heittokalastuksen maailmaan niin vieheiden kuin tekniikoidenkin osalta.

Ydinosaamiseeni järvellä kuuluu mm. hauen heittokalastus (spinner baitit, hauki jigit unohtamatta perhoa).  Ahvenen ja kuhan osalta tehokkainta on jigikalastus ja se on todella tehokas pyyntimuoto pitkin kautta. Ruokakalat pyritään hankkimaan kestävän ja valikoivan kalastuksen periaatteita noudattaen seuraavasti:

  • Kuha: 42-65cm
  • Hauki: n. 50-90cm
  • Ahven: alle 40cm

Alamitat ovat lain velvoittamia mutta ylämittoja lain mukaan ei ole olemassa. Haluan kuitenkin tarjota ikimuistoisia elämyksiä jokaisella reissullani ja yrittää tarjota myös mahdollisuuden niihin suuriinkin yksilöihin, ennätyksiä mahdollisesti rikkoen. Omalta osaltani haluan edesauttaa ja parantaa suurten petokalojen selviytymistä Savon vesistöissä! Ne ovat minun ja asiakkaideni tärkeimpiä yhteistyökumppaneita, yhtään pienempiäkään kaloja väheksymättä.

Kalastusoppaan taustasta:

Valmistuin kala-alan osaajaksi eli iktyonomiksi vuonna 2015 (Kala- ja ympäristötalouden AMK-tutkinto) ja jatkan opintojani sivutoimisesti akvaattisten tieteiden maisteriohjelmassa Jyväskylän yliopistossa.

Ammattiosaamisesta, kalastusvälineiden myymisestä ja opastoiminnasta aina kalankäsittelyyn ja markkinointiin, minulle on kertynyt kokemusta lukuisten vuosien ajalta eri kala-alan yrityksissä. Nykyisin työllistän itse itseni ja olen 100% asenteella yrittäjä!

Olen suorittanut kaikki kalastusoppaan työssä vaadittavat pätevyydet Turussa, Paraisilla. Pienetkin turvallisuusasiat ovat myös huomioitu lain edellyttämillä tavoilla. Vuokraveneenkuljettajantutkinnon ansiosta olen pätevä liikennöimään venettä ja veneestäni löytyy luonnollisesti pelastautumisvälineet jokaiselle asiakkaalle.

Opasveneeni on myös katsastettu vuokraveneeksi ja siitä löytyy kaikki pelastautumis- sekä turvallisuusvarusteet. Lisäksi olen suorittanut vaadittavat ensiapukurssit (EA1 ja EA2) ja hygieniapassin. Myös kalastuksenvalvojan tutkinto löytyy sekä olen toiminut niissä tehtävissä kentällä.

Hyväksy
Käyttämällä tätä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön analytiikkaa ja sisällön mukauttamista varten. Lisätietoja